+380673870816 +380673870816

На Рівненщині обговорили реалії та проблеми місцевого самоврядування

Місцеві ради є публічними органами, а відтак їхня відкритість у відносинах із громадянами та громадськими організаціями, які їх представляють, прозорість у прийнятті рішень, без сумніву, повинні бути пріоритетними. Саме на цьому наголошували учасники науково-практичного семінару в межах науково-практичної конференції "Соціально-інформаційні процеси в державному управлінні та місцевому самоврядуванні". 
    Вказана конференція відбулася на базі Національного університету "Острозька академія". Її організатором виступила кафедра документознавства та інформаційної діяльності, зокрема її завідувач Олена Шершньова. Серед учасників конференції – як теоретики розвитку місцевого самоврядування, так і практики, які у своїй щоденній професійній діяльності стикаються із проблемами процесів місцевої самоврядності, зокрема в частині прозорості їх діяльності. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної ради.
    Учасники науково-практичної конференції дійшли до спільного висновку про загальний поступ українського місцевого самоврядування у сфері публічності, прозорості своєї діяльності, відкритості для громадян. На їхню думку, подальшому вдосконаленню органів місцевого самоврядування сприятиму ретельно продумана адміністративно-територіальна реформа.

Схожі статті