+380673870816 +380673870816

На Рівненщині незрячих супроводжують безробітні

З ініціативи заступника голови облдержадміністрації Світлани Сад, супровід інвалідів по зору, які проживають в обласному центрі, забезпечують безробітні. Такий досвід впроваджується вперше в Україні. Так, п’ятеро незайнятих волонтерів впродовж двох місяців уже допомогли двом сотням незрячих. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
      За надані в травні послуги, які безробітні виконували як громадські роботи, їм виплатили 6329 гривень. За словами Світлани Сад, після успішної апробації цього експерименту в Рівному, він буде поширений на всю область. Загалом, на Рівненщині проживає майже півтори тисячі інвалідів по зору, з них 237 повністю незрячі, відтак потребуватимуть супроводу сторонніх першочергово. 
     Водночас заступниця доручила медикам, фахівцям управління праці та соціального захисту, а також фонду інвалідів проаналізувати, які умови створено для людей з обмеженими фізичними можливостями для вільного доступу до об’єктів соціальної сфери та інженерно-транспортної інфраструктури. Зібрана аналітика, за словами Світлани Сад, ляже в основу проекту розпорядження голови облдержадміністрації. Нині в області проживає більше п’ятнадцяти тисяч людей із порушенням опорно-рухового апарату, з них 2600 в обласному центрі.

Схожі статті