+380673870816 +380673870816

На Рівненщині нелегали із Шрі-Ланки заявили про намір набути статус біженців

В ніч з четверга на п’ятницю, працівники ВДАІ УМВС України в Рівненській області затримали автомобіль, у салоні якого знаходилося двоє громадян Афганістану та троє - Шрі-Ланки. П’ятірка не мала при собі документів для законного перебування на території України. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю УМВС в рівненській області.
    Як згодом вдалося з’ясувати правоохоронцям Рівненського міськвідділу, наша держава була лише транзитним пунктом на шляху нелегалів до Франції з Російської Федерації. Туди вони потрапили легально авіарейсом, а в Україну — вже поза пунктами пропуску, порушуючи правила перетину державного кордону.
    Двоє неповнолітніх громадян Афганістану тимчасово поміщені до Рівненському притулку для неповнолітніх, допоки працівники міграційної служби встановлюють місце знаходження їх батьків. За попередньою інформацією вони зараз перебувають у Києві.
    Троє громадян Шрі-Ланки заявили про намір набути статус біженців, а тому їх не можуть примусово видворити з території України, або помістити до пункту тимчасового перебування. Після проведеної перевірки буде вирішуватись питання щодо надання цим іноземцям статусу шукачів притулку або біженців.
    Водій автомобіля, що перевозив іноземців, пояснює свої дії тим, що не знав про наміри нелегалів. Чоловік стверджує, що у Києві невідомі йому особи лише запропонували підвести громадян інших держав до Рівного за чотириста доларів США.     На нього вже складено протокол за вчинення правопорушення, передбаченого статтею 206-1 кодексу України про адміністративні правопорушення (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України), який передбачає відповідальність у вигляді накладення штрафу від 1700 до 3 400 гривень.

Схожі статті