+380673870816 +380673870816

На Рівненщині місцева влада привітала працівників соціальної сфери із професійним святом

День працівника соціальної сфери в Україні відзначають з 1999 року у першу неділю листопада. Сьогодні у Рівненському обласному драмтеатрі зібралися представники цієї галузі на урочистості з нагоди їхнього свята. 

Працівники соціальної сфери є незамінними для людей, які не можуть подбати про себе самостійно. Допомога людям похилого віку, малозабезпеченим, інвалідам - їхня щоденна робота. Очільник області Василь Берташ розповів, що певною мірою, на плечі соцпрацівника лягає відповідальність за тих, хто потребує допомоги. 

Василь Берташ, голова Рівненської ОДА:

- Від соціального працівника багато чого залежить. Зокрема, яке буде життя у людей, які потребують допомоги. Я хочу подякувати тим, хто працює у цій галузі. 

Головним недоліком структури соціальних установ в області є недостатня кількість стаціонарних відділень. Незважаючи на це, ці установи покривають чималу кількість населення.

Ольга Підкидач, начальник головного управління праці та соціального захисту Рівненської ОДА:

- У сфері соціального захисту в області працює близько 4 тисяч працівників. У нас працює 20 управлінь, плюс головне. 21 територіальний центр, 7 інтернатних установ, 2 реабілітаційні центри, центр з надання послуг  незахищеним верствам населення та виплатний центр.

Заступниця очільника області Світлана Сад розповіла, що однією з найгостріших проблем працівників соціальної сфери є матеріально-технічна база. За її словами, це питання поступово вирішується.

Світлана Сад, заступник голови Рівненської ОДА:

- Матеріально-технічне забезпечення бажає кращого. Ми зараз працюємо із світовим банком. Ми отримуємо оргтехніку. Зробили ремонти, приймальні. Поступово ми виходимо на рівень технічних можливостей.

Кожний працівник цієї сфери щоденно дбає про самотніх та соціально незахищених людей.

Схожі статті