+380673870816 +380673870816

На Рівненщині місцева влада планує активізувати роботу кооперативів

Саме неприбутковий статус сільськогосподарських об’єднань допоможе їм активно розвиватися. Звільнення від оподаткування лише спонукатиме селян створювати нові сільськогосподарські кооперативи. У цьому переконаний заступник голови обласної ради Олександр Чуприна, і це саме те, що влада на рівні держави повинна зробити вже найближчим часом. Адже 90 мільйонів обіцяних гривень на підтримку кооперативного руху селяни так і не отримали. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної ради.
     Це значно похитнуло віру аграріїв у підтримку з боку держави. Якщо у 2010 році на Рівненщині створили 21 кооператив, то в 2011 році – лише 3. У той же час, на Рівненщині працюють 38 таких об’єднань: 13 надають послуги з обробітку землі, 9 – молочарського напрямку, 5 - плодоовочевих, 4 - надають ветеринарні послуги та послуги зі штучного осіменіння худоби, 4 - займаються водопостачанням, 3- багатофункціональні. 
     Однак, на думку заступника голови обласної ради, цього недостатньо, щоб забезпечити послугами понад триста територіальних громад області. Тому у 2012 році обласна рада спільно з облдержадміністрацією прагнуть активізувати роботу з підтримки кооперативного руху. Зокрема, планується за кошти обласного бюджету закупити кілька холодильних установок для кооперативів, які заготовляють у селян молоко.

Схожі статті