+380673870816 +380673870816

На Рівненщині кожен четвертий зареєстрований безробітний отримав роботу

Внаслідок копіткої роботи працівників Рівненського обласного центру зайнятості, з початку року кожен четвертий зареєстрований безробітний отримав роботу, а кількість вакансій збільшилася на третину. 

Упродовж 5-ти місяців у центрах зайнятості області, з метою працевлаштування зареєструвалося 20 тисяч мешканців, що є на 3,5 тисячі більше ніж минулого року. Актуальними ж на сьогоднішній день лишаються спеціалізації професійно-технічного напрямку.

Іван Ткачук, директор Рівненського обласного центру зайнятості:

- на сьогоднішній день не запрацьована будівельна галузь. Мало робітничих вакансій - це продавці, водії, слюсарі, фрезерувальники, але достатньо високої кваліфікації 4, 5, 6 розряду.

Що стосується спеціалістів з вищою освітою, для них місця на ринку праці є, проте із певними вимогами.

Іван Ткачук, директор Рівненського обласного центру зайнятості:

- сьогодні є потреба у бухгалтерах, але завжди є така позначка як "досвід роботи". Економісти з досвідом роботи, юристи з досвідом роботи або із знанням іноземних мов, або із знанням законодавства.

Цьогоріч кількість вакансій для робітників збільшилася на 32 відсотки, проте 47 відсотків всіх, хто звертається до центру служби зайнятості, професія потребує перекваліфікації, перепідготовки або ж підвищення фаховості за направленням центрів зайнятості. Їх пройшли 92,7 відсотки, які згодом працевлаштувалися.


110610_CZ sferadesigner

Схожі статті