+380673870816 +380673870816

На Рівненщині контролюють умови утримання ув’язнених

Члени спостережної комісії при облдержадміністрації проінспектували два заклади пенітенціарної служби Рівненського району – Городищенську виправну колонію та Городоцький виправний центр. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     Вони також підбили підсумки роботи за рік та визначилися з перспективою на 2012. За словами заступника голови облдержадміністрації Світлани Сад, яка й очолює спостережну комісію, практика виїзних засідань себе виправдовує. Її з ініціативи заступниці запровадили цьогоріч, щоб представники громадських організацій, органів виконавчої влади та прокуратури спілкувалися з ув’язненими, бачили умови їх проживання, лікування, харчування, праці та навчання. 
     Тож роботу в 2012 побудують аналогічно - запланують відвідувати місця позбавлення волі. Водночас новацією наступного року стане методичне навчання всіх членів спостережної комісії. За дорученням Світлани Сад, на наступне засідання їм підготують вичерпну інформацію про санітарно-правові норми, а також вітчизняні та зарубіжні практики умов утримання в’язнів. Така обізнаність допоможе їм більш ретельно перевіряти дотримання інтересів засуджених.

Схожі статті