+380673870816 +380673870816

На Рівненщині фермери підбили підсумки збору врожаю

Цього року найкраще вродили овочі, пшениця, ячмінь та ріпак. Не буде дефіциту і на гречку. Фермери стверджують, що зростання урожаю цьогоріч пов’язане із впровадженням новітніх технологій. Завдяки цьому Рівненщина збільшила свої загальні показники із вирощеної продукції. 

Дмитро Українець, голова Асоціації фермерів Рівненщини:

- Цього року гарний урожай овочевої продукції, зокрема картоплі. Фермери запроваджують як вітчизняні технології, так і зарубіжні. Великий урожай картоплі. З гектару – 400-500 центнерів.

Хоча рік видався врожайний, проте існує проблема із збутом продукції. Як розповів Дмитро Українець, овочі та фрукти дешевшати не будуть.

Дмитро Українець, голова Асоціації фермерів Рівненщини:

- Ціни цього року нормальні. Продукція рівнянам по кишені. Я вважаю, що падати цінам далі вже нікуди.

Що стосується гречки, то посіяли її вдвічі більше, ніж минулоріч. Єдина проблема із переробними підприємствами. На Рівненщині лише у Радивилові займаються підготовкою гречаної крупи.

Останні події у країні, пов’язані з пікетуванням Верховної Ради фермерами, не торкнулися нашого краю. Адже регіон не є зерновим. Для фермерів області питання квоти на експорт зерна не є глобальним. 

Дмитро Українець, голова Асоціації фермерів Рівненщини:

- Уже зняли мито. Це вже певне розуміння між фермерами і владою. Наша область не є зерновою, тому у нас немає цієї проблеми. У нас більше проблем зі збутом овочевої продукції. Наприклад, збут картоплі.

У цьому напрямку, як розповіли в Асоціації, фермери активно працюють. Так, наступної суботи у Рівному пройде ще одна продовольча ярмарка.


111010_SG sferadesigner

Схожі статті