+380673870816 +380673870816

На Рівненщині двоє підлітків втекли з інтернату шукати "кращого" життя

Міліція Рівненщини вкрай стурбована частими втечами дітей з дому та із навчально-виховних закладів. За три місяці цього року вже зареєстровано 44 факти безвісного зникнення дітей, з них дев’ять з інтернатних установ. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю УМВС в Рівненській області.
    Нещодавно до міліції із загальноосвітньої школи-інтернату, що у селі Олександрія Рівненського району повідомили про зникнення 15-річного Віталія та 14-річного Миколи. Того дня Микола відпросився у вчителів школи-інтернату, щоб провідати товариша Віталія, який перебував на стаціонарному лікуванні у місцевій лікарні.       Хлопці вийшли прогулятися, після чого до лікувального закладу вже не повернулися.
Одразу ж після повідомлення про втечу підлітків до розшуку долучилися правоохоронці Рівненської та Сарненської міліції. Вже опівночі працівники ВКМСД Сарненського РВ знайшли втікачів у старій напіврозваленій будівлі на околиці смт Степань. Хлопці були брудними, голодними та дуже втомленими. За нашими підрахунками підлітки пішки подолали не менше тридцяти кілометрів і це зважаючи на те, що один з них хворів на запалення легенів.
    Утікачі правоохоронцям пояснили, що їм набридло жити в інтернаті, хочеться різноманіття і розваг, адже у стінах закладу їм дуже сумно. Ось і вирішили шукати "кращого" життя. Співробітники відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС у черговий раз роз’яснили неповнолітнім, що їхня поведінка неприпустима з огляду на те, що вони можуть стати жертвою зловмисників, потрапити під чийсь негативний вплив чи ДТП. Хлопчаків нагодували та відправили до навчального закладу назад в Олександрію, де на них чекали лікарі для огляду й лікування. 

Схожі статті