+380673870816 +380673870816

На Рівненщині для підопічних хоспісу створюють домашній затишок

Студенти Дубенського медколеджу змагаються за облаштування найкращої та найкомфортнішої палати у відділені паліативної допомоги. За словами заступника голови облдержадміністрації Світлани Сад, підсумки конкурсу підіб’ють у 2012 році. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     Водночас вже нині в закладі створили кімнату психологічного розвантаження, модернізували санвузли та облаштували безперешкодний доступ пацієнтам, які рухаються на візках. Завдяки співпраці з місіями тяжкохворих краян забезпечили функціональними ліжками та протипролежневими матрацами. А психологічний і духовний супровід пацієнтів здійснюють волонтери з числа релігійних громад та студентів. 
     Зокрема, у відділенні паліативної допомоги щоденно з 17 до 20 години чергують студенти-волонтери, які допомагають у соціальному обслуговуванні тяжкохворих жителів Рівненщини. Проводять майбутні медики у хоспісі й практичні заняття, допомагаючи полегшити перебіг хвороб у пацієнтів. Загалом у закладі нині перебуває 35 краян, за якими нікому доглядати. Для кожного підопічного визначили індивідуальний курс лікування та ефективного знеболення.
     Довідка: у відділенні паліативної допомоги працює 64 фахівці – лікарі, медсестри та спеціалісти допоміжної служби, які відповідають за якісний медико-соціальний догляд. На харчування однієї людини передбачено 15-17 гривень у день, а на медикаменти – 10 гривень.

Схожі статті