+380673870816 +380673870816

На Рівненщині бюджетна комісія слідкуватиме за витратами виділених коштів

Бюджетна комісія облради відтепер слідкуватиме за витратами виділених коштів різними управліннями та галузями. Першою під внутрішню перевірку потрапила медична сфера, наступна – освітянська. 

Олексій Кособуцький, голова постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та податків ініціював перевірку різних галузей на предмет доцільності використання виділених коштів. Цей контроль є суто внутрішнім, переконує головуючий. Він покаже на майбутнє, де можна "затягнути паски". 

Так, минулого разу перевірили медицину краю. Нині взялися до освіти. Комісія прослідкувала за видатками на опалення, комунальні послуги, харчування, заробітні плати, співвідношення штату і учнів та навчальних закладах. 

Олексій Кособуцький, голова постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та податків:

- Ми не вникаємо у кухню. Ми дивимося загальний індикатор. Я пропоную за ним слідкувати. У нас є площа, сума. Все у наших руках.

Головний освітянин області Іван Вєтров із таким аналізом не погоджується, адже є багато індивідуальних показників. Пан Іван запевнив, що обов’язково ознайомиться із результатами перевірки та прокоментує їх.

Підняли члени комісії і питання доріг. Управління з питань будівництва та архітектури просить у депутатів 2 мільйони 400 тисяч гривень на ремонт комунальних доріг. На першочерговість будівництва, як виявилося впливає і бюрократія. Як з’ясувалося, будують дороги не там, де це нагально та необхідно, а там, де правильно та вчасно підготовлені усі документи.

Юрій Сідлецький, начальник головного управління з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА:

- Ми враховували ті райони, які подали документаціюю. Де є кошторис. Де є експертиза.

Деякі зміни внесуть і до чинного бюджету. Так, 30 тисяч гривень планують виділити на паливно-мастильні матеріали для ліквідації пожеж на торф’яниках у Гощанському районі.

Людмила Кушнер, начальник головного фінансового управління Рівненської ОДА:

- У Гощанському районі виникла надзвичайна ситуація – горять торф’яники. Ми пропонуємо на 30 тисяч гривень зменшити кошти резервного фонду, і збільшити на рахунок матеріально-технічного резерву.

Загалом бюджет області на 2011 рік виконаний на 99 відсотків. Його недовиконання нині становить 2 мільйони гривень.

Схожі статті