+380673870816 +380673870816

На Рівненщині брати Капранови презентували книгу "Щоденник моєї секретарки"

З презентацією свого нового роману "Щоденник моєї секретарки" на Рівненщину завітали відомі письменники брати Капранови. Під час творчої зустрічі з читачами у Дубенському замку всі охочі могли познайомитися з книгою, яка увібрала в себе елементи палкої публіцистики і красномовної художньої літератури. 

Талановиті та як дві краплі води схожі між собою брати Дмитро та Віталій Капранови завітали цими днями на Рівненщину. Розпочали свою творчу подорож із Всеукраїнського кінофестивалю "DVERY", де у складі журі визначили аматорів-переможців цього заходу. А от з презентацією нової книги письменники встигли навідатися не лише до Рівного, а й до Острога та Дубна. Розповіли, що Рівненщина їх завжди приймає гостинно.

Дмитро та Віталій Капранови:

- Знаєте, ми вибрали найкраще – Дубно, Острог, Рівне і Луцьк. У нас така програма. Це перлини України, Волині. Ми на Волині не вперше, не вдруге і не втретє, але те, як ми заряджаємося кожного разу, те, які щирі люди, як вони нас приймають, як вони нам лестять. Нам це подобається.

Творча зустріч в Дубенському замку зібрала чимало поціновувачів сучасної української літератури та любителів "друкованого гарячого слівця" братів Капранових. 

Аліна Данілова, читачка:

- Я вважаю, що творчість братів Капранових – це пік української сучасної літератури. Це щось особливе. Містичне і надзвичайне, яке можна читати і вдень, і вночі, і в потязі, і в ліжку.

У поїздках, які брати Капранови сміхом називають "кобзарюванням", компанію їм склав лідер музичного гурту "OT VINTA" Юрій Журавель. Він і став ілюстратором нового роману братів "Щоденник моєї секретарки".  

Юрій Журавель, лідер гурту "OТ VINTA":

- Мені досить цікаво було її читати, вони мені як раз її подарували до того, як я мав два-три дні відпочити в Одесі. Можна сказати, що вони сплюндрували мій відпочинок там, адже подарували мені книжку і я як останній "ботан", зануда валявся на пляжі не дивлячись на дівчат. Але разом з тим, ця книжка надихнула мене до творчості і я намалював ілюстрації і от з’явився новий наклад, який досить непогано розходиться.

Чотириста сторінок роману вмістили чималу кількість реальних історій та життєвого досвіду авторів. Паралельно із людськими долями у книжці відображається вся Україна, її минуле, зокрема складний, на думку братів, період 2004 року, та сучасність. Від іронічної посмішки до драми і щирих сліз.

Дмитро та Віталій Капранови, письменники:

- Це книжка про Україну, в якій ми живемо тепер. Ми в такий спосіб хочемо зафіксувати для нащадків, і для історії, і для себе стан душі наш п’ятирічний та й насправді й сьогоднішній, адже не так часто в Україні бували часи, коли українці відчували себе українцями, зараз унікальний період у нашій державі, коли українці відчувають себе українцями. І наше завдання цьому сприяти і зафіксувати це для того, щоб у дітей не було сумнівів ніяких на цю тему.

Що ж до планів, то вже восени харизматична трійця - брати Капранови та Юрій Журавель планують видати книжку історичних коміксів для дітей. Вона поєднає у собі змістовні тексти Дмитра та Віталія і оригінальні малюнки Юрія. Таким, дещо неординарним чином творці планують вперше в Україні доступно, а головне цікаво зобразити історію нашого краю для дітлахів.

Схожі статті