+380673870816 +380673870816

На Рівненщині 75 котлів працюють на альтернативному паливі

Теплоносій не з імпортної, а з місцевої сировини нині продукують підприємства комунальної теплоенергетики, зауважив на прес-конференції заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак. За його словами, на альтернативному паливі працюють також котли, які обігрівають усі новозбудовані бюджетні заклади області. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     На переоснащення котелень за два попередні роки витратили 3,5 мільйона гривень. Економічний ефект таких інвестицій – заміщення мільйона кубометрів природного газу альтернативним паливом. Наприклад, торік комунальні теплогенеруючі підприємства області перевели в теплоносій 3 тисячі тонн вугілля, майже 2 тисячі тонн фрезерного торфу, 8,5 тисячі кубометрів дров, 3,3 тисячі кубометрів відходів деревини, а також тисячу тонн деревних та торфобрикетів.
     Водночас на економію імпортного енергоресурсу зорієнтована й промисловість Рівненщини, акцентував Володимир Новак. Зокрема, торік підприємства області зменшили споживання газу на 6 відсотків, збільшуючи при цьому виробничі потужності.
Загалом використання нетрадиційної енергетики та альтернативних видів палива в 2011 році в порівнянні з рівнем їх загального споживання становить 3,5 відсотка, а це один із кращих показників в Україні.

Схожі статті