+380673870816 +380673870816

На Рівненщині 49 бригад енергетиків працювало над відновленням електропостачання

Енергетики ПрАТ «Рівнеобленерго» ліквідували наслідки 4-денної стихії. Над ліквідацією аварійних ситуацій та відновленням електропостачання споживачам усіх районів Рівненщини у посиленому, практично цілодобовому режимі працювали 49 бригад Рівнеобленерго.

Було створено оперативний штаб з ліквідації наслідків несприятливих погодних умов, що працював і у вихідні.  Адже, в період з 14 і до 18 січня Рівненщина перебувала у зоні несприятливих метеорологічних умов: сильні пориви вітру призвели до пошкодження електромереж та обладнання, подекуди до руйнування електроопор, що потребувало залучення спецтехніки.

Усіма необхідними ресурсами, пальним, матеріалами для проведення відновлювальних робіт працівники Рівнеобленерго були забезпечені. Саме залучення усіх можливих засобів, насамперед зусиль оперативного персоналу, дозволило у стислі терміни провести ремонтні роботи.

Перші повідомлення про аварійні вимкнення обладнання, які спричинили перерви в електропостачанні абонентів, почали надходити вранці 14 січня.

Лише цього дня негода загалом призвела до вимкнення:

  • 4 повітряних ліній 110 кВ, що спричинило погашення п’яти електропідстанцій повністю і однієї частково,
  • в мережі 35 кВ вимикалися дві ПЛ,
  • в мережі 10 кВ негода призвела до вимкнення 59 ліній, 991 трансформаторної підстанції.

Протягом 14 січня стихія призвела до знеструмлення 171 населеного пункту, в більшості з яких електропостачання вдалося відновити станом на 21.00 п’ятниці.

Втім відновлювальні роботи продовжувалися і у суботу.

Крім того, протягом 17 та 18 січня на території Рівненщині продовжували фіксуватися сильні пориви вітру, що призвело до знеструмлення:

  • 52 ПЛ 10 кВ, 818 трансформаторних підстанцій та 169 населених пунктів.

Відновлення електропостачання тривало до 18.00 вівторка, 18 січня.

До прикладу, працівники Сарненської служби ліній для відновлення електропостачання тисячам споживачів здійснили ремонт трьох пошкоджених ПЛ 110 кВ менше, ніж за 6 годин.

А працівники Рівненської районної дільниці знайшли спосіб відновити електропостачання мешканцям багатоквартирних будинків у Любомирці, попри те, що вони заживлені від абонентських мереж та обладнання.

Наслідки негоди могли б бути не такими відчутними, за умови дотримання власниками територій законодавства, зокрема у частині утримання зелених насаджень у населених пунктах України та поза ними. Оскільки головною причиною знеструмлень стали пошкодження електромереж внаслідок падіння дерев та необрізаних гілок.

Схожі статті