+380673870816 +380673870816

На Рівненщині 40 учнів не пройшли ЗНО

Перша сесія зовнішнього незалежного оцінювання в Україні закінчилася у п’ятницю. За двадцять два дні тестування у нашій області його мало пройти понад десять тисяч учнів. Втім не все відбувалося так ідеально. Результати свого спостереження днями оприлюднила громадянська мережа "Опора".  

Загалом до спостереження за проходженням ЗНО в нашій області "Опора" залучила 32 активіста. Вони впродовж трьох тижнів слідкували за законністю проведення тестування у Рівному, Дубровиці, Кузнецовську, Дубному і Сарнах. Найбільшою прогалиною, як виявилося, стало те, що абітурієнти забували документи – паспорт та сертифікат. Через це в області 40 учнів тест не пройшли взагалі. Проте вийти із цієї ситуації допомагали турботливі працівники пунктів ЗНО.

Анатолій Бондарчук, координатор кампанії громадського спостереження у Рівненській області:

- були випадки, коли персонал пункту тестування радили звертатися до лікарні за місцем проживання для виготовлення, так би мовити, липових довідок про те, що вони у цей день хворіли.

На думку опорівців такі дії сприяють корупції у лікарнях. Але з іншого боку дає можливість пройти абітурієнтам тестування під час другої сесії, яка проходитиме у Львові з 27 червня до 3 липня. Окрім цього факту під час кампанії спостереження інших глобальних порушень не зафіксовано.

Анатолій Бондарчук, координатор кампанії громадського спостереження у Рівненській області:

- загалом не зафіксували таких порушень, які могли б вплинути на ЗНО і які б заважали абітурієнтам пройти тестування.

В Україні зовнішнє незалежне оцінювання проходить уже шостий рік. За цей час якість його проведення значно покращилася, втім до ідеалу, як виявилося, ще далеко.


110627_ZNO sferadesigner

Схожі статті