+380673870816 +380673870816

На Рівненщині реєстрація на ЗНО триватиме до 20 лютого

Більше місяця в Україні триває реєстрація абітурієнтів на зовнішнє незалежне оцінювання. Втім, останні цьогоріч дещо менш активні, принаймні на Рівненщині. 

Почалася реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання ще 1 січня. Втім, кількість поданих заявок із Рівненщини менша чи не удвічі від минулорічних показників. Тому спеціалісти радять абітурієнтам не відкладати цю справу у довгу шухляду, адже термін реєстрації цьогоріч скорочений і до того ж, згідно з правилами, у разі невчасного подання пакету документів, або його неповного чи неналежного оформлення, він зарахований не буде. Закінчується реєстрація 20 лютого. Потім можна вносити зміни.

Петро Байчук, методист з моніторингу якості освіти та ЗНО КУ "Рівненський міський методичний кабінет":

- Ті абітурієнти, які зареєструвалися, можуть вносити зміни до 5 березня. Основна сесія проходитиме з 15 травня по 7 червня. Окрім того, максимальна кількість предметів, яку можна обрати 4. Нагадаю, що у минулому році було п’ять.

До основних 10 предметів, які обирали раніше, відтепер додається ще й всесвітня історія. Пробні іспити можна пройти 24 та 31 березня. Саме ж тестування проходитиме переважно в травні, лише три іспити планують на червень. До 1 липня абітурієнти вже зможуть отримати свої результати та сертифікати.

Не змінилися цьогоріч умови проходження додаткової сесії ЗНО. Як і раніше, у триденний термін абітурієнт має підтвердити поважність причини своєї відсутності у відповідному документі.  

Петро Байчук, методист з моніторингу якості освіти та ЗНО КУ "Рівненський міський методичний кабінет":

- Можна буде пройти додаткову сесію для тих, хто не зміг з поважних причин пройти тестування у той день. У інші дні буде додаткове тестування.

Як і минулоріч, освітяни продовжують практикувати реєстрацію електронну та поштову. Спочатку абітурієнт має завантажити спеціальну програму на офіційному сайті, зареєструватися в Інтернеті, а вже тоді надіслати документи. 24 квітня розпочнеться друк запрошень і якщо впродовж 20 днів ви не отримали сертифікат – звертайтеся до відповідного центру, аби паперова тяганина не завадила вам вступити в обраний ВНЗ.

Схожі статті