+380673870816 +380673870816

На Рівненщині - "Парад янголів"

Сплетені з соломи, вишиті і мальовані, зліплені з тіста, різьблені з дерева, зроблені зі шкіри, з полотна і навіть із кукурудзи – такі янголи "оселилися" у Музеї бурштину. Усе це – вироби обдарованих дітей, а також дорослих майже з усіх районів області, які взяли участь у проекті "Рівненщина – край бурштинових янголів". Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
    Над власними творами вони працювали з Різдва до Великодня. Аби ознайомити школярів краю з різними художніми техніками, для них організовували творчі майстерні. Їх проводили умільці, що є традиційними учасниками "Музейних гостин". В результаті підсумкова виставка "Парад янголів" об’єднала більше170 робіт. Найбільше авторських виробів представили школярі з Рівного, а також із Північних районів, де, власне, видобувають "сонячний камінь".
    Серед 170 янголів представники журі оберуть десять кращих, які декорують бурштином. З дозволу авторів, ці вироби залишать у музеї. Свій вибір зможуть зробити і відвідувачі виставки. Проголосувавши за роботу, яка найбільше до вподоби, вони обиратимуть янгола-переможця глядацьких симпатій.

Схожі статті