+380673870816 +380673870816

На "Рівнеазоті" рятувальники провели чергові тренування

Рівненські рятувальники провели чергові тренування. За легендою, у нашій області пройшов буревій, який знеструмив села, знищив будівлі та зіпсував телефонний зв’язок. Також удару зазнав "Рівнеазот". Там розгерметизувалися дві ємкості з аміаком. 

Ще із самого ранку про шкоду від умовного буревію попередили членів комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Вони провели засідання аби окреслити конкретний план дій з ліквідації наслідків негоди. Одним з яких стала аварія на "Рівнеазоті".

О 15:15 на території підприємства пролунала сирена. Вже за мить до місця розгерметизації почали прибувати рятувальники. Внаслідок умовної аварії, окрім пошкодження ємкостей з аміаком, загинуло 2 особи та отримали отруєння різного ступеня тяжкості 13 людей.

На командно-штабні навчання в Рівненській області завітав особисто директор Департаменту цивільного захисту МНС України Василь Квашук. За його словами, навчання на "Рівнеазоті" пройшли на відмінно.

Василь Квашук, директор Департаменту цивільного захисту МНС України:

- На цьому підприємстві продумано все до дрібниць, максимально використовуючи сучасні досягнення техніки. Виконані всі заходи для того, щоб максимально зменшити час на проведення запобіжних заходів.

За словами голови правління "Рівнеазоту" такі навчання є звичними для цього підприємства. У кожного цеху є свій план дій. Ці навчання проводилися на відпрацювання загальних дій.

Михайло Заблуда, голова правління, начальник ЦО ПАТ "Рівнеазот":

- Всі наші цехи беруть участь у таких навчаннях. Для кожного розроблена своя індивідуальна програма під назвою "План ліквідації аварії". Також, є загальні правила, які стосуються всіх підрозділів цього підприємства.

Заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Анатолій Юхименко розповів, що спить спокійно, знаючи про сусідство з двома атомними електростанціями та "азотом". Адже сьогодні на подібних підприємствах, дії, які пов’язані з виникненням надзвичайної ситуації, ідеально відшліфовані.

Анатолій Юхименко, перший заступник голови Рівненської ОДА:

- З часу незалежності України, таким заходам приділялося мало уваги. Все покладалося на те, що якось воно буде. І не проводилися відповідні навчання. По-перше, потрібно навчити як діяти персонал, по-друге, навчити органи виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Завдяки злагодженим та відпрацьованим діям спецпідрозділів Міністерства надзвичайних ситуацій, умовну аварію на "Рівнеазоті" вдалося ліквідувати за 8 хвилин. Проте, самі рятувальники зізнаються, що хоча вони і знаходяться у бойовій готовності 24 години на добу, все ж, краще свою роботу демонструвати під час навчань.

Схожі статті