+380673870816 +380673870816

На річках Полісся підйоми рівнів води в річках ще триватимуть мінімум місяць

Розвиток весняного водопілля в країні проходить без особливих негативних наслідків для населення. Про це повідомили директор Українського Гідрометеорологічного центру Микола Кільбіда та директор департаменту цивільного захисту МНС Василь Квашук.
    Микола Кільбіда також відзначив, що протягом минуло тижня зменшилася кількість снігозапасів, які формують весняний стік. На річках спостерігаються явища льодоходу. Льодостав нестійкий з промоїнами. Товщина криги у більшості випадків не перевищує 20 см, на Кременчуцькому водосховищі – 27-49 см.
    На річках Полісся незначні підйоми рівнів води в річках ще триватимуть мінімум місяць і досягнуть раніше прогнозованих позначок, тобто вода вийде на заплави, можливе незначне підтоплення земель.
     У свою чергу Василь Квашук повідомив, що загалом попередні прогнози Гідрометцентру справджуються. Так, є підтоплення територій заплав річок, які впадають у басейн річки Прип'ять – це Рівненська і Волинська області, зокрема біля міста Любязь. Також річка Стохід у селищі Любешів вийшла на заплави без негативних наслідків для населення. Наразі ріст рівня води у річці припинився. Подібна ситуація біля селища Колки у Волинській області та на частині території Рівненської області, де розлилася річка Стир. Він також додав, що найближчим часом можуть бути підтоплені території на Лівобережжі в районі середньої частини Дніпра через можливі опади 29-30 березня.

Схожі статті