+380673870816 +380673870816

На РАЕС впроваджується єдина галузева політика у навчанні ремонтного персоналу

На майданчику Рівненської АЕС проходить семінар НАЕК "Енергоатом", темою якого є розробка єдиної політики у навчанні ремонтного персоналу атомних станцій. У семінарі беруть участь керівники і спеціалісти навчально-тренувальних центрів відокремлених підрозділів НАЕК "Енергоатом". Про це повідомила прес-служба Рівненської АЕС.
    В атомній енергетиці створення навчально-тренувальних центрів було обумовлено, насамперед, необхідністю підготовки і підтримання кваліфікації оперативного персоналу, який здійснює безпечну експлуатацію основного устаткування атомних енергоблоків. Враховуючи зростаючі вимоги до проведення ремонтів і вагому частку ремонтного персоналу в структурі АЕС, назріла необхідність розробки єдиної системи підготовки ремонтного персоналу. Компанія проводить послідовну політику в цьому напрямку. 
    З метою підвищення якості підготовки ремонтного персоналу виникла ідея систематизувати накопичений досвід, розробити спеціальні програмні комплекси дистанційного навчання і контролю, що дозволить спростити навчальний процес, одночасно підвищивши його ефективність.
    Розробки з реалізації модульного принципу в частині охорони праці, пожежної безпеки, культури безпеки, радіаційної безпеки, системи якості, використання комп'ютерних засобів для дистанційного навчання були презентовані під час семінару фахівцями АСОТ "ЛьвівОРГРЕС" та "ІТ Славутич".

Схожі статті