+380673870816 +380673870816

На Млинівщині пом’янули загиблих у Малинській трагедії

У селі Малин Малинської сільської ради відбувся пам’ятний захід із вшанування жертв Малинської трагедії. Про це повідомила прес-служба Млинівської районної ради.
     Вшанувати пам'ять загиблих мирних жителів під час спалення села Малин фашистськими загарбниками приїхали консул Чеської Республіки у місті Львові Мартіна Павлітова Мухова, делегація громадян Чеської Республіки у складі 30 чоловік, керівник чеського товариства у місті Дубно Антоніна Пономаренко, голова Млинівської районної ради Василь Харков, заступник голови Млинівської райдержадміністрації Анатолій Смалько, представники релігійних та громадсько-політичних організацій, жителі району.
     Біля пам’ятного знаку жертвам Малинської трагедії священнослужителі УПЦ КП Млинівського району на чолі із благочинним Василем Ліщуком провели поминальну панахиду. Після мітингу мешканці села та гості Млинівського району поклали вінки та квіти до пам’ятного знаку жертвам Малинської трагедії, пам’ятного знаку землякам-чехам.
     Довідка: у липні 1943 року, у селі Малин Млинівського району сталася одна з найжахливіших трагедій другої світової війни – фашисти загнали у церкву і хліви понад 800 чехів та українців (з них 123 дитини) і живцем спалили їх. Лише декільком щасливчикам-втікачам вдалося врятуватися.

Схожі статті