+380673870816 +380673870816

На Кубок Рівного з фотографії організатори планують витратити 90 тисяч гривень

У місті пройде перший Кубок Рівного з фотографії "Я люблю своє місто, я люблю свій край". Його мета як популяризувати Рівненщину, так і стати своєрідною школою для фотографів-початківців. 

Прийом робіт на перший Кубок Рівного з фотографії розпочнеться 1 березня та триватиме до 7 липня. Він проходитиме за усіма міжнародними правилами. Проте і відмінність свою матиме, адже спрямований на популяризацію нашого краю.

Олександр Харват, організатор конкурсу:

- На будь-яких конкурсах, якщо навіть тема "місто", то воно може бути сфотографовано в будь-якому іншому місті. А в нашому випадку, так як ми популяризуємо наш край, то світлини всі мають бути зроблені у нас.

Кількість світлин від авторів необмежена. Проте і платна. Так, вартість участі кожної роботи становитиме 20 гривень. У випадку коли кількість фото більша ніж 10, кожна наступна світлина коштуватиме вдвічі дешевше. Таким чином організатори планують покрити витрати пов’язані із підготовкою та проведенням конкурсу. Який за приблизними оцінками коштуватиме 85-90 тисяч гривень. 

Олександр Харват, організатор конкурсу:

- Ті кошти, що підуть, це звичайно лише частинка перекриття всіх видатків по конкурсу, але й це стане свого роду фільтром.

Після закінчення терміну подачі робіт, журі, котре складатиметься із 4 спеціалістів з 7 по 11 липня визначатиме переможців у номінаціях "Пейзаж", "Природа", "Архітектура", "Події", "Люди", "Портрет" та "Діти" і володаря Кубку Рівного з фотографії. Наразі остаточний склад журі невідомий. За словами організаторів, вони ведуть перемовини із немісцевими фотографами.

Олександр Харват, організатор конкурсу:

- Це будуть професійні фотографи і ті фотографи, які мають досвід саме у журі. Фотографів багато, але журі - це дуже складний процес. Коли дивишся на картинку, то спрацьовує суб’єктивна точка зору і визначити, яка робота краще досить складно.

Презентація фотоальбому із світлинами переможців відбудеться вже у серпні на День незалежності України та День міста. Також його отримає і кожен учасник. Автор, який здобуде абсолютну першість буде нагороджений кубком, оздобленим бурштином.


120112_Xarvat по sferadesigner

Схожі статті