+380673870816 +380673870816

На базі НУВГП стартувала міжнародна конференція для реабілітологів і ерготерапевтів

Фото пресслужби РОДА

10-11 листопада у Рівному на базі Національного університету водного господарства та природокористування проходить перша Міжнародна наукова конференція «Міжнародні дні фізичної терапії, ерготерапії, фізичної культури та спорту».

Захід організований навчально-науковим Інститутом охорони здоров’я НУВГП. Повідомляє пресслужба РОДА.

Під час урочистого відкриття конференції з вітальним словом до учасників та організаторів заходу звернувся перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

«Конференція є вагомою подією в науковому середовищі. Адже такі заходи розширюють зв’язки між науковцями ти практиками різних країн, які займаються питаннями фізичної терапії, ерготерапії, фізичного виховання та спорту. А також дають можливість для обміну досвідом та результатами досліджень у сфері медичної реабілітації. Влада, як центральна, так і місцева дбає про розвиток науки в державі. Ми завжди готові підтримати науковців та ваші ініціативи. Окрім того, в нинішніх умовах надзвичайно актуальними є питання фізичного виховання та спорту. Адже, що більше вкладатимемо в цю галузь, то менше витрачатимемо на медицину. Програма конференції обіцяє бути цікавою та корисною. Бажаю учасникам заходу плідної роботи, конструктивних дискусій та нових здобутків», - зазначив Сергій Подолін.

До конференції в режимі онлайн долучилися понад 170 учасників з низки країн світу.

Провідні вчені, реабілітологи та ерготерапевти з Польщі, Білорусі, Вірменії, Індонезії та України у ході роботи в секційних засіданнях мають змогу поєднати теорію з практикою, ознайомити учасників зі своїми доповідями та результатами останніх досліджень.

Також учасники конференції отримали можливість публікації наукових статтей в фаховому журналі «Реабілітаційні та фізкультурно-рекреаційні аспекти розвитку людини (Rehabilitation & Recreation)», та найкращих робіт у Journal of Physical Education and Sport (журнал індексується в базі даних Scopus).

Схожі статті