+380673870816 +380673870816

МОЗ створює держзамовлення на перепідготовку сімейних лікарів

Нині Міністерством охорони здоров'я створюється держзамовлення на перепідготовку сімейних лікарів. Зокрема відкриваються нові великі кафедри сімейної медицини, де перепідготовка йде на клінічних базах. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.
    Також у кожній області працюють відповідні тренінгові центри. Підготовка сімейних лікарів здійснюється також на базі сімейних амбулаторій, де вони мають можливість не лише отримали сертифікат, а й відповідну практичну підготовку для майбутньої роботи.
З метою заохочення лікарів до профілактичної роботи Кабінетом Міністрів України на нормативному рівні відпрацьовані індикатори, за якими рівень заробітної плати сімейного лікаря прямопропорційно залежатиме від його кваліфікованості, професіоналізму та зацікавленості в праці.
    Сімейний лікар має кілька складових заробітної плати. Перша складова – це його тарифна ставка на той норматив населення, який він має обслуговувати. Це 1200-1500 чоловік. Якщо він обслуговує більше населення, то відповідно до кількості населення збільшується і його заробітна плата. У програмі національного плану дій продовжується розробка відповідних законопроектів і щодо захисту сімейних лікарів.

Схожі статті