+380673870816 +380673870816

Молодіжна організація планує розробити маршрути GPS-навігації для відвідувачів Національного природного парку "Прип’ять-Стохід"

Рівненська обласна молодіжна організація "Фонд молодіжних ініціатив "Крила" у досить оригінальний спосіб вирішили пропагувати здоровий спосіб життя на Рівненщині. Вони розробили маршрути GPS-навігації для відвідувачів Національного природного парку "Прип’ять-Стохід" та Регіонального ландшафтного парку "Прип’ять-Стохід", що в Зарічненському районі.
      Окрім того, в організаторів виникла ідея передбачити на картах позначки, які б відтворювали реальний радіаційний фон на цих територіях. Вони стверджують, що це дасть змогу людям не боятися відвідувати віддалені куточки району.
     Згідно з поправкою до закону України про заповідні зони від 2010 року, кожен Регіональний ландшафтний парк повинен мати адміністрацію. Як розповідає завідувач сектором заповідної справи Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Рівненській області, Володимир Діковицький, їх управління неодноразово зверталося до обласної адміністрації та до Зарічненської районної адміністрації з проханням створити адміністрацію Регіонального ландшафтного парку "Прип’ять – Стохід". Окрім того, на базі цього парку державне управління хоче створити ще й Національний природний парк. Проте місцеві депутати не поспішають підтримати цю ідею.
     Відповідь на це запитання, на думку організаторів проекту, досить проста - місцеві мешканці переймаються, що зі створенням Національного парку та чітким визначенням його меж, вони втратять широкий доступ до лісових багатств. А в Зарічненському районі ліс годує не один десяток сімей.

 


110518_GPS sferadesigner

Схожі статті