+380673870816 +380673870816

Молодь Рівного кидає курити

У Рівному на Майдані Незалежності перехожі спостерігали за досить оригінальним дійством. Молодь міста зібралася, аби викинути у смітник двометрову цигарку. Ця акція відбулася у рамках проекту "Здоровий ти - Здорова молодь - Здорова Україна" та отримала назву "Молодь Рівного кидає курити". 

Катерина Мункачі, журналістка:

Україна знаходиться на 17 місці у переліку країн-лідерів серед кількості курців. За рік громадяни нашої країни викурюють 124 мільярда цигарок. Більше за нас палять лише у Греції.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку в Україні від цигаркових хвороб помирає 120 тисяч осіб. Адже тютюн є однією із основних причин неінфекційних захворювань, таких як серцеві напади, інсульти, рак або емфізема.

Тому з 1 серпня на Рівненщині, в рамках громадської кампанії "Молодь діє" стартував проект "Здоровий ти – Здорова молодь – Здорова Україна! Ми починаємо із себе!". Організатори проекту пропагують здоровий спосіб життя та за допомогою різноманітних акцій, флеш-мобів намагаються привернути увагу до проблеми здоров’я українського суспільства. Сьогодні ж на Майдані Незалежності активісти привертали увагу оточуючих величезною цигаркою.

Олексій Сидорець, координатор проекту у Рівному:

якось я вийшов на прогулянку. Мою увагу привернула велика кількість курців. Потім пройшовся біля кафе. Там інша проблема - надмірне вживання алкоголю. Тоді у мене з’явилася ідея створити загальний проект "Здоровий ти - Здорова молодь - Здорова Україна", який спрямований проінформувати молодь про шкоду від куріння та вживання алкоголю.

Символічний малюнок із перекресленою цигаркою та всім відомою фразою "NO SMOKING" організатори та учасники акції малювали на тілі перехожих. Дозвіл на так зване татуювання - підтверджує бажання молоді боротися проти тютюнокуріння. Учасниця акції Анастасія Денчук вважає, що такі проекти змусять молодь задуматися над питанням про здоровий спосіб життя.

Анастасія Денчук, учасниця акції "Молодь Рівного кидає курити":

по-перше, це дуже велика витрата грошей. Також це шкодить здоров’ю. Псуються легені. Я особисто за, щоб такі акції частіше проводилися. До речі, мені теж поставили символічне татуювання проти куріння.

Рівнянин Руслан Кондратюк вже неодноразово намагався позбутися шкідливої звички, проте щоразу все закінчувалося поразкою.

Руслан Кондратюк, учасник акції "Молодь Рівного кидає курити":

я давно вже намагаюся кинути курити. Разів три вже намагався кинути. Нічого не виходило. Я думаю, що сьогодні із підтримкою цієї величезної сигарети та цих позитивних людей, які все організували, у мене обов’язково вийде.

27 серпня організатори та координатори проекту побували у Костополі, де показали молоді міста художні та документальні стрічки про шкоду від куріння та вживання алкогольних напоїв. У планах активістів також  поїздки до Острога та Володимирця.


110831_FlashMob sferadesigner

Схожі статті