+380673870816 +380673870816

МНС повідомило, що говорити про значну повінь в Україні немає підстав

Міністерство надзвичайних ситуацій допускає підтоплення частини територій під час весняного водопілля наприкінці березня. Про це повідомила прес-служба Міністерства надзвичайних ситуацій.
    Зокрема, за прогнозами Українського Гідрометеорологічного центру МНС України, досягнення небезпечних відміток підтоплення річковими водами господарських об'єктів, споруд, прирічкових населених пунктів за нормальних умов сніготанення передбачається на річці Прип'ять та її притоках у Луцьку та Любешівському районі Волинської області, а також у Зарічнянському районі Рівненської області. Також можливе підтоплення на річках басейну Західного Бугу у Сокальському районі та місті Червонограді на Львівщині, притоках Сіверського Дінця у Луганській області. 
    Внаслідок значних запасів снігу в Європі також очікується небезпечний розвиток водопілля на українській ділянці Дунаю. Не виключена можливість підтоплення водами Дніпра населених пунктів, розташованих у заплавах річок у Чернігівському та Ріпкинському районах. Весняне водопілля може негативно вплинути на стан водозахисних дамб та частково затопити території у районах Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей.
    При цьому мова не йде про масштабні затоплення регіонів. Так, запаси води у сніговому покриві на більшій території України зберігаються на рівні норми. Також нормальному проходженню весняного водопілля сприяє те, що потепління, за прогнозами, приходитиме поступово.

Схожі статті