+380673870816 +380673870816

Міжнародні експерти обговорили стан підготовки державного кордону України до Євро-2012

4-5 квітня в Києві проходила конференція з питань підготовки до проведення в Україні та Польщі фінальної частини чемпіонату Європу з футболу 2012 року. Під час конференції експерти обговорили питання безпеки, оптимізації прикордонних та митних процедур, обмінялися досвідом з представниками країн, які вже приймали європейський та світовий футбольні чемпіонати, розглянули проблемні питання, які виникають на кордоні, а також досягнення в підготовці України та Польщі до футбольного чемпіонату Європи 2012 року. Про це повідомив прес-центр Державної прикордонної служби.
    Це вже другий подібний захід щодо питань Євро-2012, який Місія ЄС організовує спільно з Державною прикордонною службою України. На основі комплексного аналізу щодо учасників фінальної частини, жеребкування, стану інфраструктури пунктів пропуску прикордонним відомством спільно з Державною митною службою визначено 32 основних пункти пропуску, через які буде здійснюватися основний пропуск учасників футбольного чемпіонату та його гостей. Це 16 автомобільних, 11 залізничних та 5 повітряних пунктів пропуску. За результатами розрахунків загальне збільшення пасажиро-транспортного потоку очікується в середньому на 40%. 
    Для якісного пропуску громадян вже апробовано більш досконалу модель пропуску через державний кордон. На автомобільних напрямках застосовуватиметься принцип однієї зупинки та оформлення пасажирів без виходу з транспортного засобу, пропуск офіційних делегацій та організованих груп на окремих євро-коридорах, розмежування автомобільних потоків учасників і гостей Євро-2012 з іншими відвідувачами країни, здійснення спільного контролю на українсько-польському кордоні на території Польщі, а також на російській ділянці – як на території України, так і на території Росії. На залізничному сполученні основним принципом стане оформлення пасажирів під час руху потягів, заміни колісних пар, або під час пересадки пасажирів, а також на початкових та кінцевих станціях.
    Наразі активно здійснюється мовна підготовка прикордонників, яка проходить на базі відомчих навчальних центрів, Київського національного лінгвістичного університету із залученням експертів США, Місії ЄС EUBAM, МОМ та навчальних центрів Туреччини. До 1 червня весь персонал, задіяний в пропускних операціях, буде мати відповідний рівень спілкування. Також особовий склад пунктів пропуску буде переодягнено у нову форму, яка розроблена з урахуванням сучасних тенденцій професійного дизайну та правоохоронної діяльності прикордонного відомства.

Схожі статті