+380673870816 +380673870816

Місцеві політики запевнили: Рівненщина забезпечена інсуліном на сто відсотків

Днями до нашої редакції звернувся рівнянин, який побажав залишитися невідомим, і розповів про брак інсуліну для діабетиків нашого краю.

З питанням чи забезпечена належним чином Рівненська область інсуліном, ми звернулися до голови Рівненської обласної організації із захисту хворих на цукровий діабет Михайла Літвіщенка. Він запевнив, що наш край забезпечений цими ліками на 100 відсотків.

Михайло Літвіщенко, голова Рівненської обласної організації із захисту хворих на цукровий діабет "Діабетик":

- Наша область інсуліном забезпечена стовідсотково. Ми хочемо просити в ОДА та у бюджетної комісії, щоб нам виділили кошти і на пігулкові препарати.

Цю інформацію підтвердила і заступник голови Рівненської облдержадміністрації Світлана Сад.

Світлана Сад, заступник голови Рівненської ОДА:

 - Я хочу з повною відповідальністю сказати, що на сьогоднішній день і до березня місяця, наша область забезпечена інсуліном. Із такими проблемами ніхто не звертався ні на гарячу лінію, ні на особистих прийомах.

Голова Рівненської обласної організації із захисту хворих на цукровий діабет "Діабетик" Михайло Літвіщенко, таку інформацію називає справжньою провокацією.

Михайло Літвіщенко, голова Рівненської обласної організації із захисту хворих на цукровий діабет "Діабетик":

- Це справжнісінька провокація. Вона пов'язана із реорганізацією ендокринологічного диспансеру, тобто із його перенесенням.

На Рівненській обласній сесії вирішуватимуть питання ендокринологічного центру, точніше його перенесення на базу Рівненського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення. За словами Михайла Літвіщенка, є громадяни, які не бажають цього, та подібними діями намагаються завадити об’єднанню двох медичних закладів.

Схожі статті