+380673870816 +380673870816

Міський голова Рівного прозвітував про виконану роботу у 2011 році

Міський голова Рівного Володимир Хомко прозвітував журналістам та громадськості про виконану роботу у 2011 році.

Згідно із звітом міського голови Рівного Володимира Хомка, за цей рік місто стало заробляти більше. Так, бюджет доходів становить понад сімсот двадцять мільйонів гривень, із них триста тридцять шість – власні. Однак, ще на початку прес-конференції він запевнив, що це не означає, що рівнянам стало легше. Втім, середня заробітна плата відтепер становить дві тисячі тридцять сім гривень.

На даний момент у місті побудовано шістдесят тисяч метрів квадратних житла. Дві трьохкімнатні квартири можуть отримати чорнобильці та афганці. Така дотація надійшла з держбюджету і сьогодні до кінця дня мають бути готові всі документи. Проте, на майбутнє погляди у Володимира Хомка на цю галузь песимістичні. Наразі таке комерційне житло не користується попитом. До того ж у місті чимало довгобудів.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Я перспективи бачу не дуже добрі. По-перше, ми забрали всі заділи, у нас два проблемних будинки – це 16-поверхівка в районі Гагаріна та "Золота Підкова". І там, і там вона в іпотеці у державних банках. Ситуацію можна зрушити з місця лише розпорядженням Кабінету Міністрів. 

Що ж стосується капітального ремонту міста, то Володимир Хомко обурений дотаціями з держбюджету на ремонт доріг, які прийшли напередодні зими. Втім, змінити нічого не може. А от щодо усього іншого, то в цьому році ситуація краща, ніж в попередньому.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Ми витратили в цьому році на об’єкти міського благоустрою 31 мільйон гривень, освоєно 8 мільйонів на капітальний ремонт будинків, зроблено 25 покрівель, якщо ситуація і не ідеальна, але ми раніше витрачали на ремонт доріг 5 мільйонів, а цього року ми витратили майже 18 мільйонів.

Рівне і надалі закуплятиме чеські тролейбуси. Поки іншого виходу у поповненні рухомого парку тролейбусного депо міська влада не бачить.

Цього року побудували першу чергу 14 школи, відкрили 10 груп у дитсадочках.

Щодо скандалів про харчування дітлахів, то міський голова звернувся до усіх присутніх аби ті анонімно повідомляли про подібні порушення і тоді Володимир Хомко звертатиметься до прокуратури.

Прокоментував Володимир Хомко і скандал із земельними махінаціями.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- За моєї каденції не було виділено, не продано жодного дитячого садка, ми зробили інвентаризацію усіх спортивних майданчиків. Ніхто ні гаража, ні кіоска не зможе поставити на спортивному майданчику.

Попри це, апелюючи цифрами, міський голова розгубився перед запитанням про недоліки у роботі. Розповів, що вони є і тому у нього ще багато планів. Так, у нашому місті, наче більмо на оці, лишається стихійна торгівля, тарифи, встановлені столицею та дотаційний статус міста. У міського голови є великі надії на вирішення питання із ЖКП та перехід на таку форму господарювання як ОСББ, збільшення видатків на молодіжні кредити, реконструкція парку відпочинку імені Т. Шевченка, продовження ремонтних робіт капітального характеру.

Схожі статті