+380673870816 +380673870816

Міський голова Рівного переможцям "Май денсу" пообіцяв 90 тисяч гривень

Цьогорічний День молоді у Рівному пройшов з неабияким розмахом. Родзинкою святкування став фінал Рівненського танцювального проекту "Май денс". На виступ завітали столичні гості - творчий колектив компанії "Стар Медіа", які займаються телевізійним проектом "Майданс". Також з другої години на центральному майдані міста стартувала акція "Молоді і здорові". Молодь мала можливість перевірити стан свого здоров’я та виграти ноутбук. Під вечір публіку розпалював симфонічний оркестр "Бревіс". 

Рівно о 14-00 на головному майдані міста стартував "Май денс". Шість сотень рівнян впродовж двох годин демонстрували присутнім авторські хореографічні номери. Серед глядачів не лише представники влади, перехожі та друзі учасників, але і спеціальні гості із компанії "Стар медіа". Їхня думка мала стати ключовою у долі Рівного в телевізійному проекті "Майданс". Як поділилася враженнями Олександра Касперська, яка бачила виступи інших міст України, Рівне її вразило. Команда Центру відрізнилася найкращою ідеєю та різним віком учасників, Північний – яскраво вираженим національним духом. Ювілейний - чіткою і зрозумілою історією номеру та сильним командним духом. Саме ця команда здобули перемогу та перепустку до Києва на презентацію нашого міста. 27 серпня усі три команди об'єднаються в одну і на Майдані Незалежності, в рамках телевізійного проекту "Майданс" представлятимуть Рівне. 

Олександра Касперська, керівник проекту "Майданс", член журі:

- це робиться не заради грошей чи слави. Це робиться ради самої ідеї. Учасники команд витратили певний відрізок свого життя заради того, щоб ми сьогодні насолодилися цим виступом. Це той результат, до якого вони йшли місяцями. Якщо цей проект змінив хоч одне життя, то він вартий уваги.

Після оголошення результатів очільник міста Володимир Хомко розповів про подарунок, який міська влада планує зробити на згадку району-переможцю.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- команда Ювілейний! Це для вас невеличкий сюрприз. Цими вихідними подумайте, що вам найбільше потрібно на мікрорайоні. Розраховуйте на тисяч 80-90 до 100. Заплануйте зробити щось хороше.

Секрет успіху хореограф команди "Ювілейний" Лариса Маркевич вбачає у єдиному бажанні всіх учасників перемогти, адже тренування займало багато часу і рухи, які вивчали конкурсанти були досить складними.

Лариса Маркевич, хореограф команди "Ювілейний":

- тренування проходило важко. Не стільки важко морально як фізично. Але бажання потрапити на цей проект, бажання розкрити, реалізувати себе, було настільки великим, що воно перекривало усі промахи. Ми додатково займалися. І як кажуть, результат "на обличчя".

Анна Ткачук увесь цей час вправно ходила на репетиції і вивчала танцювальні рухи. Дівчина розповіла, щ їхня команда не сумнівалася у перемозі. Тепер вони готові працювати вдвічі більше, аби належно представити Рівне у столиці.


Анна Ткачук, учасниця команди "Ювілейний":


- мені дуже сподобалися виступи інших команд. Ми дуже сподівалися на те, що ми переможемо. Я вітаю всю нашу команду. Я дуже всіх полюбила. Дуже рада, що це все продовжиться.

Танцювальні номери, які показали учасники проекту "Май денс", прийшлися до душі усім глядачам. Присутні залюбки ділилися своїми враженнями від побаченого.

Бліц:

- все було дуже гарно. Дітки молодці. Вони дуже гарно виступили. Ми дуже щасливі. Ювілейний молодець.

- у мене дуже чудові враження. Я вболівала за команду "Ювілейний", яка і перемогла. Мені подобається цей проект. Хочеться, щоб таких заходів у Рівному було більше.

Після завершення танцювального проекту, на Майдані Незалежності в рамках акції "Молоді і здорові" розгорнулося невеличке наметове містечко, у якому свою роботу розпочали кардіологи, ендокринологи та терапевти. Усі бажаючі, віком від 14 до 35 років, мали змогу підрахувати індекс маси тіла, виміряти артеріальний тиск та зробити аналіз крові на вміст цукру. За вироком лікарів усі учасники, які виявилися здоровими, отримали сертифікати та взяли участь у розіграші ноутбука. Переможцем став рівнянин Владислав Кротов.

А о двадцять першій годині розпочався концерт симфонічного оркестру "Бревіс". Від почутого, публіку розривав шквал емоцій, адже репертуар колективу багатогранний – це і класика, і джаз, і авангардова музика, а також проекти фолькового та рокового формату. Їх виступ став завершальним подарунковим акордом для молоді Рівного.

 

Схожі статті