+380673870816 +380673870816

Мін'юст затвердив норми забезпечення засуджених речами

Міністерство юстиції затвердило норми забезпечення речовим майном засуджених, які відбувають покарання в арештних домах, виправних центрах, виправних та виховних колоніях, слідчих ізоляторах.
    Так, усі засуджені, які відбувають покарання, забезпечуватимуться новими предметами одягу, взуття та постільними речами. Вартість одягу, взуття, білизни, крім вартості спецодягу та постільних речей, особи, які відбувають покарання, відшкодовуватимуть із нарахованого їм заробітку, пенсій та іншого доходу. Про це повідомили у прес-службі Міністерства юстиції.
    Безоплатно одяг, взуття та білизна надаватиметься інвалідам І та ІІ груп, жінкам з вагітністю понад чотири місяці, непрацюючим жінкам, які мають дітей у будинках дитини при виправних колоніях, непрацюючим чоловікам віком понад шістдесят років і жінкам – понад п’ятдесят п’ять років (якщо вони не одержують пенсії), а також особам, звільненим від роботи через хворобу, в тому числі хворим на активну форму туберкульозу.
    Наприклад, чоловікам видаватимуться шапка трикотажна, головний убір літній, костюм бавовняний, куртка утеплена (на синтепоні), фуфайка трикотажна, нижня та натільна білизна, черевики шкіряні або з текстильним верхом, напівчеревики літні, тапочки кімнатні.
    Жінкам видаватиметься хустка напіввовняна, напівпальто утеплене (на синтепоні), сукня бавовняна, костюм демісезонний, фуфайка трикотажна, нижня та натільна білизна, черевики шкіряні або з текстильним верхом, напівчеревики літні, тапочки кімнатні.
    Обов‘язком засуджених визначена вимога мати охайний вигляд, дбайливо ставитись до речового майна, яким вони користуються, здійснювати за ним належний догляд. Для цього у житловій зоні місць утримання засуджених мають бути розміщені майстерні з ремонту одягу та взуття.

Схожі статті