+380673870816 +380673870816

Мешканці Рівного, які живуть у приватному секторі, платитимуть за вивіз сміття

Часи, коли мешканці приватного сектору не платили за вивезення сміття, схоже закінчилися. Із 1 лютого в Рівному вводиться побудинковий тариф, в який увійде і ця послуга. 

Відтепер кожен мешканець Рівного, який проживає у приватному секторі, сплачуватиме близько 5 гривень 35 копійок в місяць за вивезення сміття. Адже усі створюють сміття і зберігатися воно має на полігоні, а не деінде. Деякі рівняни вже отримали такі рахунки.

Дмитро Лясковський, рівнянин:

- Рахунок прийшов десь на 3 день, ми одразу оплатили, бо ми знаємо, що робота зроблена.

У нашому місті вивозом сміття займається два підприємства – "КТП 1728" та "Санком-Рівне". Директор останнього розповів, що більше комунальники прибирати неоплачені відходи не будуть.

Святослав Євтушенко, директор ТОВ "Санком-Рівне":

- Якщо в будинку проживає, грубо кажучи, 100 мешканців і ми забираємо два контейнери через день, то все, що накидається зверху ще приватним сектором, то це вже вивозитися не буде. Тобто такого, що було раніше, такого вже просто не може бути.

Згідно закону, кожен хто проживає у приватному будинку зобов’язується скласти договір та оплачувати цю послугу згідно тарифу. Інакше на нього чекають штрафи.

В’ячеслав Бедикайло, юрист:

- Це є обов’язок. Тут нема: хочу не хочу. Кожна людина утворює відходи і будемо подавати до суду для складення витрат після рішення суду. Якщо у них договір не укладений, то передбачена адміністративна відповідальність. Це від 20 неоподатковуваних мінімумів до 1360 гривень.

Як не прикро, але у нашому місті люди досі створюють стихійні сміттєзвалища або викидають його у контейнери біля багатоповерхівок, не бажаючи сплачувати за це гроші. Сподіваємося, що бажання жити у чистому місті переважить жагу економії.

Схожі статті