+380673870816 +380673870816

Мешканці приватного сектора Рівного незадоволені роботою сміттярів

Майже два місяці рівняни платять за вивіз сміття за окремим тарифом. Для мешканців багатоповерхівок оплачувати такі послуги - звична справа, а от жителі приватних будинків до таких нововведень звикають украй важко, тим більше, бідкаються останні, що сміттярі свої функції виконують не в повному обсязі, проте плату вимагають.  

Аби дістатися до найближчого сміттєвого баку жительці району поблизу пивзаводу пані Людмилі доводиться долати кілька сотень метрів. Жінка розповіла, що з важкими пакунками сміття, цей шлях проходити украй важко.

Підприємство "Санком-Рівне" пішло жителям приватного сектору назустріч і запропонувало спеціальний графік, під час якого машина курсуватиме вулицями і збиратиме сміття у власників приватних будинків. Проте, обіцяне працівники не завжди виконують, розповідають рівняни, а от плату за вивіз відходів вимагають.

Людмила Пилипівна, рівнянка:

- В середу я виставила сміття, приїхала машина забрали сміття, в іншу середу я виставила до поштових ящиків і пішла на роботу, приходжу ввечері, а моє сміття розтрушене по всій вулиці Ясній. Я змушена була збирати ці відходи. Немає порядку в цій фірмі. Чи та машина їздить чи не їздить. Нічого не знаємо, тільки в квитанції написано, що за вивіз сміття треба заплатити протягом трьох днів.

Незадоволені деякі рівняни і розміром тарифу за вивіз сміття. Він, нагадаємо, переважно залежить від кількості жителів будинку.

Раїса Адамівна, рівнянка:

- Мені прийшло за лютий місяць 10 гривень з копійками платити. Звідки вони беруть таку норму грошей. Такі дворики маленькі, звідки вони норму беруть.

Святослав Євтушенко, директор ТОВ "Санком-Рівне":

- Є тариф прийнятий міськвиконкомом для однієї людини за вивезення побутових відходів – це 32,55, крім того – це норма накопичення. Відповідно, одне помножити на друге, розділити на 12 і помножити на кількість прописаних людей – це і є та сума, яку має сплачувати людина за вивіз сміття.

Представники підприємства "Санком-Рівне" зазначили, що жителі приватних будинків все ще залишаються найгіршими платниками, лише 50 % сплати за минулий місяць. Вони розповіли, що привчити людей до добросовісної оплати нового податку буде вкрай важко, як і налагодити роботу з їх обслуговування.

Святослав Євтушенко, директор ТОВ "Санком-Рівне":

- Є проблема. Відверто кажу, що нічого не буває одразу. Дайте нам час: місяць, два, три. Налаштуємося. Будемо їздити. Є моменти, коли машина не може заїхати. Є моменти, коли зриваємо графіки. Зараз вже прийдуть рахунки нові і там вже буде вказано з якої по яку годину до кожного має під’їхати машина.

З першого березня "Санком-Рівне" вивозитиме сміття з усього приватного сектору Рівного. Дирекція розповіла, що сміттєзбиральні машини, для максимальної зручності, обладнають сиренами та гучномовцями. Працівники підприємства сподіваються на порядність жителів будинків і вчасну сплату тарифів, а рівняни, у свою чергу, на сумлінне виконання сміттярів своїх обов’язків.

Схожі статті