+380673870816 +380673870816

Мешканці гуртожитку на Київській 52 не можуть приватизувати свої кімнати

Мешканці гуртожитку, який знаходиться за адресою Київська 52, вже довгий час намагаються приватизувати свої кімнати. Законні підстави для цього є, навіть виготовлені державні акти. Проте, процес приватизації гальмує одна печатка, яка перетворила його на паперову тяганину. Поставити її має орган приватизації, тобто представник Рівненської обласної клінічної лікарні.

Меланія Похожай, медсестра Рівненської обласної клінічної лікарні:

- Головний лікар ставить підпис, а не ставлять печатки, вибачте, я цього не розумію. В цьому році сину буде 25 років, коли я його народила, я прийшла в цей гуртожиток. В червні буде 25 років як я тут живу. Так в мене склалася доля, я не лікар, я медсестра, я живу чесно на свою зарплату.

Із різними історіями, проте з однією проблемою зібралися жителі гуртожитку, що на Київській 52. Нині там проживає 25 сімей молодшого медичного персоналу обласної лікарні. У квітні минулого року облрада на сесії дала згоду на приватизацію кімнат гуртожитку. Відтоді жителі зібрали, за їх словами, усю необхідну документацію та вже отримали 10 свідоцтв. Проте, відчути себе повноправними господарями кімнат їм заважає лише одна печатка органу приватизації, яку ніяк не можуть поставити.

Валентина Побережна, голова ініціативної групи жителів гуртожитку:

- На даний час люди виготовили і технічну документацію, і все інше. Є рішення сесії у нас на руках. Вже підписані папери, в нас на руках є свідоцтво про право власності, головний лікар підписав, а чомусь не проставлять печатки. Вагомих доказів немає. Законом нічого не заперечується, просто не ставлять печатки.

Натомість представники лікарні пояснили затримку приватизації відсутністю необхідної кількості документів: заяви на приватизацію та довідки про відсутність попередньої приватизації. Люди виправдовуються, мовляв довідки в них є, а заяви писали на ім’я голови облради Юрія Кічатого. Тому і намагаються надати цій справі розголосу, аби вона зрушила з місця. Хоча спірна ситуація майже переросла в конфлікт, проте представник профкому поводить себе напрочуд спокійно.

Лідія Спічак, голова профкому Рівненської обласної клінічної лікарні:

- Це їхнє право запрошувати депутатів. Буде вирішене це питання тоді, коли донесуть необхідні документи. Спірних ситуацій ніколи не було, просто потрібно дотримуватися літери закону. Ми її дотримуємося. Буде все нормально і будуть вирішені всі питання.

Аби від особистих образ та звинувачень перейти до конструктивну, запрошені депутати міської та обласної ради втрутилися у дискусію. Вони пропонували зрозуміти мешканців та прискорити цей процес.

Олександр Бабат, депутат Рівненської міської ради:

- Я слідкую за цією ситуацією вже понад 1,5 роки, а насправді вона триває вже приблизно 5 років. Чому так затягнувся цей процес, я не можу зрозуміти. Я не бачу жодних причин не піти людям на зустріч.

Чому представники органу приватизації не пояснили жителям гуртожитку чітку процедуру, завдяки чому необхідні документи опинилися не на своїх місцях, не можуть відповісти ні ті ні інші. Проте усі разом погодилися надати нові довідки та заяви.

Схожі статті