+380673870816 +380673870816

Мешканка Зарічного відзначила у День перемоги 100-річний ювілей

Мешканку села міського типу Зарічне, що на Рівненщині Єву Іванівну Чекун, яка народилась 9 травня сто років тому, привітав голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ. Через очільника області свої привітання передав і Президент України Віктор Янукович.
     Єва Чекун народилась 9 травня 1911 року у селі Жидче Пінського району Брестської області Республіки Білорусь. У роки Першої світової війни разом із сім’єю потрапила на роботу до Німеччини. В 9 років залишилася сиротою і жила зі своєю старшою сестрою в Зарічненському районі. У 1928 році вийшла заміж та все життя працювала у колгоспі. Жінка виховала чотирьох дітей, має десять онуків, чотирнадцять правнуків та чотири праправнуки. Як з’ясувалося, секрету довголіття у бабусі немає. За словами старенької, кожен живе стільки, скільки дозволить Всевишній. Незважаючи на свій поважний вік жінка мешкає окремо від доньки і продовжує поратися на городі та прибирати в будинку. А про переїзд до рідних сприймає як образу.
     В родині, пані Єва перша довгожителька. Жінка вже пережила трьох власних дітей. І хоч не мало горя випало на її долю, вогник радості від життя в очах старенької, схоже не збирається згасати.


110511_100_Linya sferadesigner

Схожі статті