+380673870816 +380673870816

МЕГУ не страшні зміни в освітній системі

Після завершення навчального року, перед вишами усіх рівнів постає два головних питання. Перше – це кількість абітурієнтів на рік наступний, адже не секрет, що вона зменшується через демографічну ситуацію. Друге – доля навчального закладу, яка може зазнати змін через політику Міністерства освіти, науки, молоді та спорту, керівництво якого має на меті скоротити чисельність вишів, які не відповідають європейським вимогам. 

Цьогоріч МЕГУ отримав четвертий рівень акредитації, тому у суворих умовах існування вишів у нашій державі - це справжнє визнанням за 18 років діяльності. Анатолій Дем’янчук, який продовжує справу батька у вихованні освіченого покоління, розповів, що подібні події надихають працювати далі. Тому, за останній навчальний рік у виші оновилася матеріальна база, впроваджена дистанційна форма навчання, розширилася співпраця з європейськими університетами, а головне, планується створення спеціалізованої вченої ради.

Анатолій Дем’янчук, ректор МЕГУ:

- зокрема - це економічна, педагогічна спеціальності. Це ті напрямки, де ми маємо потужну наукову базу, вчених, докторів, професорів.

Щодо скорочення кількості вишів на теренах України, то ректор з цього приводу має власну позицію. Він впевнений, що головним для кожного керманича вишу має бути студент. Тому, якщо його потреби задоволені, то університет має право на життя.

Анатолій Дем’янчук, ректор МЕГУ:

- якщо відверто, то їх давно треба скоротити. Сучасний вуз має відповідати на три питання: де вчаться студенти, хто їх вчить, як вчить. Якщо вуз відповідає на ці питання, то він повинен працювати.

Своєму університету Анатолій Дем’янчук пророчить світле майбутнє. Він впевнений, що до тих 90% вишів, які Міністерство планує укрупнити або закрити, МЕГУ не потрапить.


110622_MEGY sferadesigner

Схожі статті