+380673870816 +380673870816

Медичні заклади Рівненщини поповнилися двома новенькими автомобілями

Медичні заклади Рівненщини поповнилися двома новенькими автомобілями. Ключі від швидкої отримали в Олександрії та Дядьковичах. Автівки придбали за кошти районного бюджету. 

Олександрійська районна лікарня обслуговує 16 сіл. У рік станція швидкої допомоги фіксує 11 тисяч викликів. Медики розповіли, що така велика кількість не дивина, адже лікарня знаходиться біля траси, де постійно трапляються ДТП.  

Ірина Волошина, головний лікар Олександрійської районної лікарні:

- Кількість населення, яке обслуговуємо – це приблизно 18 тисяч людей.

Медпрацівники розповіли, що потреба у новенькій швидкій виникла і через старі, зношені авто. Водії бідкаються, що один автомобіль нещодавно розчавило дерево під час нещасного випадку, іншому вже давно пора на пенсію.

Ярослав Остап'юк, старший водій:

 - Терміни використання їх закінчилися. Вже вони капремонт пройшли. Машини нам потрібні, самі розумієте, не так нам, як хворим.

Відтак новеньке авто, вартістю в 140 тисяч гривень, стало знахідкою для медичної установи. Медики зізналися, що для повного щастя не вистачає ще одного автомобіля. Чиновники у свою чергу обіцяють допомогти.  

Анатолій Юхименко, заступник голови Рівненської ОДА:

- Ми плануємо в цьому році купити не менше 32 нових автомобілів швидкої допомоги і, якщо буде можливість 4 реанімобілі. Хочемо пов’язати це все в єдину диспетчерську службу для того, щоб швидкі бригади лікарів могли не лише прив’язуватися до одного району, а й доставляти хворого на лікування.

Загалом автомобільний парк швидкої допомоги Рівненщини потрібно оновити на 75%, а це близько 80 машин. Покращуватимуть цю ситуацію можновладці в рамках обласної програми "Розвиток екстреної медичної допомоги на 2012-2013 роки".

Віталій Бойко, начальник управління охорони здоров'я Рівненської ОДА:

- В першу чергу – це закупка автомобілів медичної допомоги оснащених GPS-навігаціями. В цих авто повинно бути медичне обладнання, медикаменти, бензин, паливно-мастильні матеріали.

Ще два автомобілі нещодавно отримали в Квасилові та Клеванській центральній районній лікарні. Окрім того, обласна влада поставила завдання перед головами районних державних адміністрацій за рахунок коштів територіальних громад та районних бюджетів придбати як мінімум по ще одній швидкій.


120113_Oleksandriya Shvudka по sferadesigner

Схожі статті