+380673870816 +380673870816

Майже півтори тисячі "нелегальних" ялинок вилучили рівненські правоохоронці

Понад 120 осіб за незаконну вирубку та реалізацію хвойних дерев на теренах краю затримали правоохоронці під час проведення на Рівненщині оперативно-профілактичної операції "Ялинка". У громадян, які вчинили адміністративні правопорушення, вилучили 1467 ялинок на загальну суму понад 140 тисяч гривень. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю УМВС України в Рівненській області.
     Проведення цьогорічного рейду стартувало ще 3 грудня. Усі зусилля працівників міліції були спрямовані на те, щоб вберегти, насамперед, лісову красуню від незаконної вирубки. Для цього було створено спільні мобільні групи з представниками лісових господарств, військовослужбовців внутрішніх військ, громадськості, якими проводяться перевірки лісових масивів, автомобільного транспорту з метою недопущення незаконної вирубки хвойних дерев та затримання можливих порушників законодавства України.
     Щодоби до проведення вищевказаних заходів залучалося майже 90 працівників міліції, а також члени громадських формувань. Загалом правоохоронцями виявлено 127 осіб, які вчинили правопорушення та притягнуті до адміністративної відповідальності
за незаконну порубку, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка, порушення правил торгівлі на ринках, торгівлю з рук у невстановлених місцях тощо. За вчинення таких протиправних дій законом передбачено покарання у вигляді штрафу, який подекуди може досягати і 1700 гривень.
     А от остаточні підсумки оперативно-профілактичної операції "Ялинка" правоохоронці Рівненщини підведуть вже після новорічно-різдвяних свят.

Схожі статті