+380673870816 +380673870816

Квасилівчанин подав три власних проєкти на громадський бюджет Рівного

Фото громадської організації «Новий Квасилів»

Цього року Квасилів вперше отримав можливість долучитися до громадського бюджету Рівного – платформи, яка дозволяє мешканцям самостійно визначати, на що владі використовувати кошти для поліпшення життя людей. Цим правом скористався голова громадської організації «Новий Квасилів» Павло Дутко, який подав одразу три проєти, що стосуються Квасилова.

Два проєкти Павла Дутка пов’язані з розвитком навколишнього природного середовища і ще один – спортивної інфраструктури селища. Усі вони рахуються великими і в разі перемоги на реалізацію кожного з проєктів виділять по одному мільйону гривень.

Зокрема, Павло Дутко планує втілити ідею будівництва у Квасилові між вулицями Перспективною та Молодіжною на ділянці за кафе «Затишок» парку відпочинку зі штучним озером. Про необхідність будівництва на цьому місці рекреаційної зони квасилівчани говорять вже давно. Зокрема, у 2019 році відповідна петиція в системі електронного врядування «Розумне місто Квасилів» в рекордно стислі терміни набрала відповідну кількість голосів, щоправда, депутати Квасилівської селищної ради відмовилися підтримати вимогу своїх виборців на сесії.

Інші проєкти пана Павла - облаштування пляжу «Грабарка» на березі ріки Устя з боку Квасилова, а також спорудження міні-спортивного футбольно-волейбольно-баскетбольного поле зі штучним покриттям на майданчику за багатоповерховим будинком по Молодіжній, 46 у Квасилові.

Голова громадської організації «Новий Квасилів» Павло Дутко каже, що з усіх проєктів, поданих на громадський бюджет, саме питання створення рекреаційних зон та універсального спортивного майданчика є найбільш актуальними:

- Ще наприкінці минулого року, щоб дотриматися усіх термінів, надіслав депутатське звернення до міського голови Рівного Олександра Третяка з пропозицією профінансувати виконання цих робіт з бюджету розвитку. На жаль, отримав відповідь, що жодної копійки на парк, пляж та спортмайданчик у Квасилові не передбачено. Тож громадський бюджет – ще один наш шанс реалізувати те, що потрібно громаді. Ним обов’язково потрібно скористатися.

Вже восени відбуватиметься голосування за проєкти бюджету. Розумію, що такому невеличкому селищу, як Квасилів, непросто буде конкурувати з великими мікрорайонами 245-тисячного Рівного. Саме тому звернувся до координаційного комітету громадського бюджету з ініціативою передбачити для Квасилова окрему квоту, яка гарантує реалізацію впродовж кожного окремого календарного року одного великого проєкту (до 1 мільйона гривень) та трьох малих (до 250 тисяч гривень). Поки цю мою пропозицію ще не розглядали.

Наразі триває етап розгляду і доопрацювання поданих проєктів на предмет можливості їх реалізації. А вже у жовтні цього року проєкти, які пройдуть відбір, перейдуть на етап загальноміського відкритого голосування. Кожен бажаючий житель Рівненської територіальної громади матиме змогу своїми голосами підтримати пріоритетні для нього проєкти.

Громадська організація «Новий Квасилів», 098-849-43-86

На фото – місця Квасилова, де згідно з проектами громадського бюджету Рівного мають з’явитися парк, пляж та спортмайданчик. 

Схожі статті