+380673870816 +380673870816

Квартиру рівнянки затопило брудною водою із опалювальних труб

До редакції телеканалу "Сфера" звернулася рівнянка, мешканка дев’ятиповерхового будинку, що на Мазепи, 20. Її квартиру затопило окропом із системи теплопостачання. Працівники ЖКП ліквідували аварію. Чи надовго? Адже точнісінько така ж ситуація тут трапилася два роки тому. 

Людмила Савонькіна, журналіст:

- Ось увесь цей бруд та сміття разом з гарячою водою більше дванадцяти годин стікало у квартиру поверхом нижче, де живе пані Тетяна з двома маленькими дітьми. 

Через деякий час після інциденту приїхали аварійники, вони перекрили воду та заварили трубу на горищі. Втім, ще до ранку квартиру затоплювало.

Тетяна Гондар, власниця затопленої квартири:

- Близько 5-6 години дуже інтенсивно бігла гаряча вода. Дуже брудна текла. Затопило повністю ванну, кухню, туалет, пошкоджено кімнати.

Точнісінько така ж ситуація сталася два роки тому. Тоді пані Тетяна ходила до суду. Згідно з постановою їй відшкодували частину збитків. Але капітального ремонту труб на горищі й досі не зробили. Саме тому аварія повторилася знову. Термін придатності труб закінчився багато років тому.

Працівники ЖКП "Центральне" для складання акту у цю квартиру не з’являлися. Журналісти телеканалу "Сфера" намагалися зв’язатися із начальником ЖКП. Після кількох спроб, зателефонували особисто заступнику міського голови Рівного із житлово-комунальних питань Олексію Хмилецькому. Він пообіцяв посприяти.

Після цього дзвінка, менш ніж за 20 хвилин у квартиру пані Тетяни завітав начальник ЖКП "Центральне" Василь Семенюк. На нього, окрім обурених потерпілих, чекали журналісти. Василь Семенюк особисто піднявся на горище будинку і запевнив, що труба ізольована, причина аварії ліквідована.

Василь Семенюк, начальник ЖКП "Центральне":

- Зачекайте. Ви зараз мені з трьох сторін починаєте задавати запитання. Я вам розповідаю, що ми виконали поточний ремонт. Вчора виникла аварія, трубу прорвало. Ми її заварили. А у квартирі, яку затопило, ми будемо робити ремонт.

Ремонт комунальник пообіцяв зробити після закінчення опалювального сезону. Про капітальну заміну труб, які проривають не вперше – мова не заходила.

Схожі статті