+380673870816 +380673870816

Кузнецовськ на тридцять другий рік свого існування планує збільшити площу

Нині у місті високий рівень безробіття і керівництво планує залучити інвесторів, аби з’явилися нові робочі місця. 

Ще з радянських часів у Кузнецовську без роботи лишилася переважно прекрасна частина міста. Молоді жінки і нині не мають місць для роботи, тому їздять на заробітки. Із 41 тисячі жителів лише 8 працюють на атомній електростанції. Тому керівництво міста просить у влади землю для розбудови населеного пункту та  для створення підприємств.

Сергій Онищенко, міський голова Кузнецовська:

дуже велике безробіття. Ще з радянських часів ця проблема залишилася. Нам треба залучити інвесторів. Зараз ми вирішуємо питання збільшення площі Кузнецовська. Як з’явиться земля, можливо приведемо сюди інвесторів. 

У бюджет 2012 року керівництво країни закладає кошти, аби побудувати лінії електромереж із Кузнецовська до Києва. Про це мова йшла ще із 2008 року. Втім, лише зараз надлишкову енергію, яку виробляє АЕС почнуть направляти на потреби столиці.

Валерій Шинкар, начальник відділу роботи з громадськістю РАЕС:

якщо ми маємо номінальну потужність 35 мегават, то ми видаємо 2100.

Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

є закладені кошти на будівництво ліній електропередач від Кузнецовська у сторону Києва. Кошторисна документація вже виготовлена, бюджетні кошти закладаються, а отже ми матимемо розвиток у цьому плані.

Чиновники тішаться, адже таким чином вб’ють двох зайців одразу. Це дасть і інвестиції, і робочі місця для людей під час будівництва.


110922_AES sferadesigner

Схожі статті