+380673870816 +380673870816

Курс молодого бійця пройдуть 50 контрактників із Рівненщини

До різних військових навчальних підрозділів України на підготовку поїхало 50 рівнян. За минулий рік на контрактну службу вступило 224 наших земляків, з них 25 жінок. 

Цьогорічні плани неменші. Одним із перших у цьому році претендує на підписання контракту Юрій Філанук. Йому вісімнадцять, він здобуває вищу освіту на заочному відділенні у Харкові. На півтора місяця він їде у Десну, коли повернеться, то служитиме у полку зв’язку. Після закінчення трирічного контракту хоче пов’язати своє життя з прокуратурою. А поки ж теоретично перераховує переваги контрактника.

Юрій Філанчук, кандидат на військову службу за контрактом:

- Зараз забезпечують заробітною платою, годують раз в день. Не треба цілий день бути в казармі. У шість годин відпустили додому і ти вже можеш іти додому.

Заробітна плата хоч і невисока - від півтори до трьох тисяч гривень, найбільше отримують у флоті, але на контрактну службу ідуть молодики активніше. Втім, підписують контракт лише з найкращими: з освітою та відмінною фізичною підготовкою.

Дмитро Оксенюк, військовий комісар Рівненського обласного військкомату:

- Ми продовжуємо готувати у Збройні Сили військовослужбовців за контрактом. Вони будуть проходити підготовку у Десні, Полтаві, Васильківську, Кам’яноподільську і у Гайнах. 

Служити за контрактом можуть юнаки та дівчата від 18 до 40 років. Серед цьогорічних планів Збройних Сил - прийняти на службу 250 рівнян.

Схожі статті