+380673870816 +380673870816

Культурно-археологічний центр "Пересопниця" будують у дві зміни

Нині на об’єкті трудиться понад півсотні будівельників. Зведення пантеону та реалізацію всього проекту "Пересопниця" голова облдержадміністрації Василь Берташ контролює особисто. Очільник області поставив будівельникам завдання до 29 серпня, а саме на цю дату заплановане святкування 450-річчя Української Першокниги, завершити культурно-археологічний центр "Пересопниця", збудувати музейний комплекс під відкритим небом "Княже місто", а також забезпечити якісне транспортне сполучення. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     За словами Василя Берташа, зведення трирівневої споруди обійдеться у понад 12 мільйонів гривень. Цей об’єкт вартісний, а відтак мусить бути збудований якісно, аби потому не витрачатися на ремонти. Що ж до музею під відкритим небом "Княже місто", то він об’єднає копії тогочасних укріплень і будівель. На звернення облдержадміністрації лісоматеріали для будівництва цих споруд отримали як спонсорську допомогу. Архітектурний комплекс буде розташований там, де, за твердженнями археологів, були князівський замок і монастир, у якому й писали Першокнигу.
     Крім того, до святкування ювілею Першокниги село матиме якісне транспортне сполучення. П’ята частина дороги до Пересопниці вже зроблена. Щоб завершити роботи до 29 серпня, на 20-кілометровому відрізку працюватимуть три місцеві фірми. Орієнтовна вартість цих робіт становить 20 мільйонів бюджетних гривень, які отримала область як субвенцію з держказни. Окрім жителів Пересопниці, оновлене транспортне покриття матимуть також краяни шести навколишніх сіл Рівненського району.

Схожі статті