+380673870816 +380673870816

Кращі школи Рівного визначатимуть за новими критеріями

Система оцінювання рейтингу найкращих шкіл не змінювалася вже більше 10 років. У ній були як свої плюси, так і багато мінусів. Велика кількість різноманітних критеріїв заважала об’єктивно оцінити діяльність школи.

Міське управління освіти за літній період розробило нові правила складання рейтингу. Їх кількість суттєво зменшилася та складається з 5 основних розділів: навчальна діяльність, виховна робота, результативність діяльності педагогічних працівників, здоров’я та спорт і публічний рейтинг.

Галина Кульчинська, заступник міського голови Рівного:

- Впродовж 10 чи 12 років у нас був рейтинг, який мав велику кількість показників. На мою думку і на думку управління освіти, половина з них не мали відношення до безпосередньої задачі, яка ставиться перед освітянами. Основна задача всім відома і визначена Законом України "Про освіту" - це навчальний процес, навчання наших дітей і виховний процес.

Деякі освітяни знайшли недоліки нової системи оцінювання. Адже не можна ставити усі загальноосвітні заклади міста на одну сходинку. Багато шкіл мають профільну спрямованість, що гарантує їм чималу кількість балів до загального рейтингу. В одних школах багато вчителів, а в інших - навпаки. 

Можливо нові критерії будуть стимулювати керівників загальноосвітніх навчальних закладів активно працювати. Навчально-виховний комплекс №2 декілька років постіль очолює рейтинг найкращих шкіл Рівного. Заклад має чимало здобутків. Одним з пріоритетних напрямків роботи, окрім власне освіти, є спорт. У закладі третій рік постіль проводиться Кубок з туризму для 3 та 4 класів. 

Андрій Нагорний, директор НВК№2:

- Всі виїжджаємо в Козлин. Там розбиваємо велику базу. Виїжджає 400 дітей. Це не просто відпочинок, а спортивний турнір. Для дітей розігруються призи, дипломи, грамоти. Батьки теж можуть відвідати базу.

За словами чиновників, нова система рейтингу шкіл є більш ефективною. А чи буде вона стимулювати навчальні заклади до активної роботи - покаже час.

Схожі статті