+380673870816 +380673870816

Кожен 80 житель області – онкохворий

Голова обласної ради Юрій Кічатий взяв участь у робочій нараді щодо встановлення в Рівненському обласному онкологічному диспансері нової радіотерапевтичної системи: лінійного прискорювача, комп’ютерного томографа та системи дозиметрії. З ініціативою встановити це надсучасне обладнання минулого року виступив благодійний Фонд Ріната Ахметова "Розвиток України". Це вже не перша робоча зустріч представників Фонду, голів обласної ради та облдержадміністрації, а також відповідних її підрозділів. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної ради.
     Як зауважив під час зустрічі головний лікар онкодиспансеру Григорій Максим’як, співпраця з Фондом "Розвиток України" - це в першу чергу можливість вивести діагностику та лікування на якісно новий рівень, адже обладнання, на яке очікує заклад, – одне з небагатьох найсучасніших, що функціонують сьогодні в Україні. Для Рівненщини це украй важливо ще й тому, що за офіційною статистикою кожен 80 житель області – онкохворий, а 40 % громадян, в яких діагностовано рак, потребують саме променевої терапії. Йдеться передусім про хвороби, які прогресують, – рак молочної залози, передміхурової залози, рак шлунку та шкіри. Процедури, які виконуються на лінійному прискорювачі, підвищують показники виживання хворих на 15-20 %. 
     Учасники наради також оглянули приміщення, яке готується під встановлення апаратури. Голова обласної ради Юрій Кічатий та голова облдержадміністрації Василь Берташ запевнили представників Фонду у повному сприянні реалізації проекту та виконанні усіх технологічних вимог.  
     У ході зустрічі також визначено подальші етапи роботи щодо встановлення обладнання, а також обкреслені можливі перспективи поглиблення співпраці між Рівненською областю та Фондом "Розвиток України". Рівненщина стане другою областю Західної України після Львівщини, де працюватиме таке обладнання.

Схожі статті