+380673870816 +380673870816

Корифей журналістики Георгій Сербін відзначив своє 80-річчя

27 жовтня виповнилося рівно 80 років від дня народження відомого журналіста, письменника, краєзнавця Георгія Павловича Сербіна. Його називають старожилом журналістики Рівненщини. Адже у засобах масової інформації він працює ще з далекого 1955 року. 

У приміщенні Рівненської обласної державної адміністрації з нагоди ювілею Георгія Сербіна, його урочисто нагородили Почесною відзнакою Рівненської обласної ради.

Почесну відзнаку обласної ради корифею рівненської журналістики Георгію Сербіну вручив перший заступник голови обласної ради Михайло Кривко. З нагоди 80-річчя відбулася зустріч ювіляра із представниками місцевих ЗМІ та працівниками виконавчого апарату обласної ради. Георгій Сербін протягом своєї журналістської діяльності намагався висвітлювати життя як воно є, через призму звичайних людей.

Головними інформаційними об’єктами ювіляр вважає просту доярку, водія, землероба, виховательку. Його засмучує те, що нині героями газетних шпальт стають політики і зірки. Майбутнім поколінням журналістів він бажає завжди говорити правду не ганяючись за популярністю.

Георій Сербін, корифей Рівненської журналістики:

- Хотів би, щоб вони, перш за все, були правдиві. Нині журналісти шукають сенсацію. Бо сенсація сьогодні виявляється головною складовою у газеті. Вбивства, крадіжки. Цим наповнена майже вся газета.

На заході Георгій Сербін презентував книжку "Картаті штани з Америки". Це автобіографічна оповідь, у якій заслужений журналіст України, публіцист, краєзнавець, поет-пісняр і довічний стипендіат Президента України знайомить читачів із цікавим сюжетом бурхливого життя. 

Дмитро Тарасюк розповів, що біографію старожила рівненської журналістики знає від "А" до "Я". Адже Георгій Сербін приклад для наслідування у становленні Дмитра Тарасюка як журналіста. 

Дмитро Тарасюк, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Рівненській області:

- Я його пам’ятаю ще із своєї практики у "Червоному прапорі". Це вимоглива людина, можна сказати, педантична. Я у своїй роботі завжди намагався рівнятися на нього.

Творчий колектив телеканалу "Сфера-ТВ" також долучається до привітань ювіляра. Бажає міцного здоров’я та натхнення у подальшій творчості.

Схожі статті