+380673870816 +380673870816

Комунальники Рівненщини визначили стратегію енергоекономії

За дорученням заступника голови облдержадміністрації Володимира Новака, теплогенеруючі підприємства Рівненщини розробили заходи, за рахунок яких зменшуватимуть енергоспоживання. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     Зокрема, в 2012 році планують замінити газ відходами деревини, переоснастивши шість об’єктів комунальних теплопостачальних підприємств. Так, "Березнекомуненергія" має проект модернізації котельні, де за рахунок заміни котлів на твердопаливні розраховують щорічно економити 440 тисяч кубометрів дороговартісного імпортного газу. 
     Замінити чужий ресурс місцевою сировиною мають намір і на котельні "Дубнокомуненергії". Економічний ефект від такого технічного переоснащення – понад півмільйона гривень щорічно. Два твердопаливні котли запланували також встановити радивилівські теплопостачальники, залишивши газові лиш як резервні.   Водночас "Рівнерайкомуненергія" налаштовані зменшити споживання імпортної сировини та продукувати теплоносій для жителів Оржева, використовуючи відходи деревини. Ще два об’єкти комунального підприємства "Теплотранссервіс" мають проекти модернізації. Їх впровадження зменшить щорічне споживання природного газу на 670 тисяч кубометрів і поліпшить теплозабезпечення двох соціальних закладів – обласного госпіталю інвалідів війни й Олександрійської загальноосвітньої школи-інтернату.
     До того ж 12 теплогенеруючих підприємств Рівненщини вже провели енергоаудит і за висновками експертів модернізуватимуть тепломережі, переоснащуватимуть котельні енергоефективним та енергоекономним обладнанням, резюмував Володимир Новак. Це дозволить зменшити споживання імпортного енергоресурсу та здешевити виробництво теплоносія.

Схожі статті