+380673870816 +380673870816

Компенсації за кредитами: аграрії Рівненщини отримали 16,7 мільйонів

Фото пресслужби РОДА

Уряд відновив підтримку аграріїв шляхом часткової компенсації відсотків за користування кредитами. Для 40 сільгосптоваровиробників Рівненщини спрямували 16,7 млн грн за фактично сплачені в січні-липні 2021 року відсотки за користування залученими пільговими кредитами.

Департамент агропромислового розвитку Рівненської ОДА нагадує, що фінансова підтримка надається через уповноважений банк, що підписав з Мінагрополітики Меморандум про загальні засади співробітництва. Підлягають відшкодуванню нараховані і сплачені у поточному році відсотки за користування кредитами у розмірі 1,5 облікової ставки Нацбанку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, зменшених на 5 відсоткових пунктів. Повідомляє пресслужба РОДА.

Сума компенсації, що надається позичальникам та пов’язаним із ними особам протягом бюджетного року за короткостроковими, середньостроковими та довгостроковими кредитами, не може перевищувати:

  • для позичальників, які провадять діяльність у галузях тваринництва та використали кредитні кошти для покриття витрат, пов’язаних із провадженням діяльності у галузі тваринництва, - 15 млн. гривень;
  • для інших позичальників - 5 млн. гривень.

Для отримання компенсації за укладеними кредитними договорами позичальники подають щороку до 1 листопада уповноваженому банку заявку за встановленою Мінагрополітики формою.

Заявка для отримання у 2021 році компенсації за укладеними кредитними договорами за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0917-21#n19

Схожі статті