+380673870816 +380673870816

Коли покладуть асфальт на "Лебединці"?

Асфальт у парку "Лебединка", схоже замінять не скоро. Згідно із чинним законодавством, аби заасфальтувати старі тротуари в рекреаційній зоні, потрібно це питання двічі винести на сесію і лише потім їхати до Києва за висновками експертизи. 

Старе асфальтне покриття, забруднена вода, відсутність лебедів - так зустрічає цьогоріч рівнян і гостей міста парк "Лебединка". Щоправда, в цьому році у міському бюджеті передбачалася сума на заміну асфальтного покриття поблизу озера. Проте нові закони значно ускладнили процес.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Через те, що вийшов цей закон, який я не злим тихим словом згадую, я не маю права заасфальтувати старі тротуари. Мушу двічі виносити це питання на сесію, їхати в Київ, щоб провести експертизу, бо це рекреаційна зона. Сесію ми провели, тепер проситиму Світлану Кирилівну, щоб вона з цим проектом поїхала до Києва, щоб нам дозволили покласти новий асфальт на "Лебединці".

Як розтлумачила нам начальник Головного управління Держкомзему в Рівненській області Світлана Богатирчук-Кривко, законом "Про регулювання містобудівної діяльності" передбачено, що будь-які будівельні, капітальні роботи, реконструкція, можуть проводитися лише тоді, коли будуть виготовлені правовстановлюючі документи. Це стосується не лише парків, а й шкіл, лікарень та інших установ.

Світлана Богатирчук-Кривко, начальник Головного управління Держкомзему в Рівненській області:

 - Справа в тім, що у спішці проектантам було важко виготовляти такі проекти. Працівники Головного управління долучилися до цього. Допомогло і міське управління. Сесія внесла зміни до попереднього рішення. Документи проходять експертизу в Головному управлінні і ми їх направляємо у наше Держкомзем агентство.

За словами пані Світлани, залишається чекати доки всі документи пройдуть експертизу у відповідних структурах. Разом із "Лебединкою", на виготовлення правовстановлюючих документів чекають міські парки "Дружба", "Ювілейний", "Богомолова" та земельні ділянки поблизу Басівкутського озера.


110923_Lebedinka sferadesigner

Схожі статті